Lisätäänpäs nämäkin tänne samantien. Olen siis harrastanut myös posliininmaalausta. Yhteensä on vuosia kertynyt varmaan 3,5. Välillä olin maalaamatta varmaan pari vuotta, kunnes innostuin uudelleen. Ja nyt seuraa taas tauko ainakin tämän kevään. Kotona ei tule maalattua, kun ei oikein ole mitään polttopaikkaa. Kansalaisopiston piiri on niin kätevä, kun saa heti omansa polttoon.

Pistän tänne kuvia osasta niistä mitä on itselle jäänyt. Iso osa on noiden vuosien aikana tullut tehtyä lahjaksi.

    1214044.jpg1214045.jpg

Posliininmaalaus on siitäkin kivaa, ettei välttämättä tarvitse osata piirtää oikeasti. Nämä taulut olen tehnyt muisteista. Suurensin kuvan kopiokoneella ja jäljensin lautaselle. Pidän erityisesti tuosta violetista versiosta :).

   1214046.jpg  1214047.jpg

Ja seuraava sarja: Olen ihan hulluna perhosiin (ja keijuihin). Näistä valmistui maljakko ensin. Pyöreästä muodostaan johtuen, en saanut kaikki siinä olevia perhosia kuvaan, mutta melkein kaikki lautasen keskustassa olevat perhoset löytyvät myös maljakosta. Näissä ensin kynätyö, sitten perhosten väritys ja lopuksi lysteriä pintaan.

  1214048.jpg 1214050.jpg

Tästä pariskunnasta kulho on ensin tuputettu mustaksi, kuivattu ja sen jälkeen tein raapetyönä ornamentin kiertämään reunaa. Oli kyllä hermoja raastava työ, kun piti varoa ettei vahingoita vielä polttamatonta väriä. Mutta jostain syystä pidän raapetöistä (ihan hullu???). Tätä tehdessä tuli meileen, josko olisi tehnyt toisen peilikuvana, eli tehnyt siihen saman ornamentin kynätyönä. Keksin ajatuksen liian myöhään. Nämä kulhot oli jo myyty kaikki, kun menin hakemaan toista :(. Lautanen on ensin maalattu iirislysterillä ja poltettu. Sen jälkeen on vapaalla kädellä maalattu tulppaaneja lehtien kera. Väliin vähän valkoista kohoväriä pisteiksi. Näkyvät jos oikein läheltä kuvaa tiiraa.

   1214051.jpg     1214052.jpg

Vielä olisi aivan ihana soittorasia molemmilta sivuilta. Tämä on siis vain väritetty. Ja olikin hankala, kun hahmot on noin lähellä toisiaan. Tämä posliiniosa nostetaan vain soittorasian koneiston ja jalustan päälle. Jalustaa kiertämällä koneisto lataa itsenä ja alkaa soittaa "Joulupukki suukon sai"-laulua ja pyörittää hahmoja. Hmmm, kuinkahan vaikeasti tuli selitettyä, mutta ehkä ymmärsitte :)