Muhun on viime aikoina iskenyt käsityökärpänen :). Sen johdosta tulikin tehtyä tytön nukelle vaatteita. Lisääkin tahtois tehdä, kunhan ehdin.

Tämän hameen ja hatun ohje löytyy Nuken omat vaatteet- kirjasta.

Tässä parit potkarit. Näihin kaavan sain oman nukkeni vanhoista potkareista. Ne olivat jo kuluneet ja nepparit takaa irronneet. Ajattelin niiden olevan kumminkin kiva nukenvaate ja kun totesin, että ne oli tehty vain kahdesta osasta, päätin kokeilla näiden tekemistä. Alkuperäisissä oli siis nepparikiinnitys takana, mutta nämä toteutin tarrakiinnityksellä tuosta olalta. Ajattelin sen olevan helpompi toteuttaa ;). ( ainakin mun ompelutaidolla ja kärsivällisyydellä xD)

Ei oikein näy, mutta jalassa nukella puolipotkarit, jotka tein ylempien potkarien kaavalla. Katkaisin vain sopivalta korkeudelta :).

Paita on Nuken omat vaatteet-kirjasta, vähän muokattuna (muistaakseni. Tämän kun tein jo joskus aiemmin). Tässä olis parantamisen varaa ainakin kauluksessa. Siihen kun tuli tuo kaistale vähän turhan kapea.

Mulla on käytettävissä vain tavallinen ompelukone. Välillä tuntuu, että olen joko todella huolimaton käsityöihminen, tai muilla on paremmat vehkeet. Jonkin verran on tullut ostettua jonkun muun tekemiä nukenvaatteita, ja niissä on ollut niin siistit saumat ym. Ehkä edes saumuri helpottaisi sitä ongelmaa. Josko pitäis pyytää systeriltä lainalle ;).